Voința este raiul omului

Timpul şi Sufletul… Timpul este prea lent pentru cei care aşteaptă, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plâng, prea scurt pentru cei care sărbătoresc. Dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.(William Shakespeare) Iar Sufletul, este o scânteie divină ce şi-a uitat aripile în inima Creatorului, …rămânând cu două răni adânci ce sângerează lumină.

Să suferi din dragoste pentru Hristos, să mori pentru El este cea mai mare binecuvântare pe care poți să o primești tu ca om…dar, să îți închizi sufletul în carcera suferinței din pricina lucrurilor pământești este cea mai mare prostie. Indiferent de situațiile și problemele prin care trecem trebuie să rămânem cu fruntea sus, crezi că suferința ta chiar este suferință? Om drag, te anunț că te înșeli amarnic, înainte să te naști tu, un anume El a pătimit mai mult ca tine, a murit pe Cruce pentru mine, pentru tine, pentru noi și neamul nostru. A fost renegat și torturat având o moarte amară şi crâncenă.

Acum gândește-te! Neliniștea sufletului tău pe care o numești suferință nu este decât un nod pe care îl încurci prin simplul fapt că îți axezi atenția prea mult pe el. Pentru dezlegarea nodului care îți complică existența nu trebuie să ai decât voință, “vindecarea vine din interiorul tău, prin voința ta” spunea cineva…

-Ce este voința?

-Voința este forța care învinge imposibilul, cea care te susține în alegerea și hotărârea faptelor, are nevoie de “tine” să-ți dorești mai mult, și mai mult! Astfel poți avea totul…trebuie doar să știi cum vrei să fii, să devii, să-ți visezi schimbarea și să-ți construiești planul schimbării.

Voința nu vine singură, are câteva rude: dorința, gândirea și încrederea în tine! Chiar dacă atunci când te canalizezi pe obiectivul propus apar piedici, amânări, frustrări sau chiar obstacole de neînvins, cu răbdare și insistență voința te împinge să cucerești, ea te ajută să mergi până la capăt, să depășești momentele de criză, te determină să-ți spui în interiorul tău: TREBUIE, VREAU, ÎMI DORESC mai mult!

Cum descoperi voința care zace în tine? Scormonește în adâncul sufletului tău și o să vezi că descoperi un puț plin de voință iar dacă nu ai ajuns la marea descoperire nu înceta să sapi.

P.S. Te asigur că și eu în ciuda aparențelor sap după această voință de ceva vreme și sper să o găsesc…

5945af249f9e74c4d927cd22509c6f78

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑