Hristos ne oferă libertate deplină ITO2017

      Ce este libertatea?

    Hristos este libertate, iubire liberă. Dumnezeu l-a creat pe om spre a fi o făptură liberă, aşa cum El Însuşi este. Omul a folosit însă în mod greşit libertatea cu care l-a înzestrat Dumnezeu. Trebuie cunoscut adevărul că autentica libertate este dobândită numai prin legătura noastră cu Hristos Dumnezeu. Altă cale nu există. „Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, zice Domnul, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”. Libertatea oferită de Hristos sau dobândită prin legătura de credinţă, nădejde şi dragoste cu Hristos este singura reală, singura adevărată. Dumnezeu ne-a creat pentru a fi liberi, nerobiţi patimilor. Prin moartea şi Învierea Sa, Hristos ne-a dăruit puterea de a redobândi libertatea pe care am pierdut-o prin neascultare, necredinţă şi păcat. Se cuvine, aşadar, să considerăm libertatea ca bunul cel mai de preţ pe care să nu-l pierdem, să nu-l vindem şi pentru care orice sacrificiu de a-l redobândi nu este prea mare.

    Cu ajutorul Domnului peste câteva zile, mai exact în perioada 1-4 septembrie, la Iași, în capitala tineretului, se va desfășura Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși. Acest întâlnire își dorește a fi un eveniment important, cu caracter național și internațional, ce va aduna în capitala Moldovei 6000 de tineri.

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:

  • Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
  • Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
  • Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii)

Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București. Tema sub care se va desfășura întâlnirea de anul acesta este Tânărul în căutarea libertății.

Vă așteptăm cu mare drag la Iași la #ITO2017!

19424008_1287610658016179_5484027243651604763_n.jpg

 

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑